Kvėdarnos darželis  „Saulutė“   –  „Olimpinė karta“ programos nariai

Kovo 14 d. Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) buvo priimti bei pasveikinti nauji programos „Olimpinė karta“ nariai. Šiais metais prie šio projekto prisijungė ir Kvėdarnos darželis „Saulutė“.  
„Olimpinė karta” – tai nuo 2001 metų vykstanti ilgalaikė programa, skirta vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui, olimpinių idėjų ir sporto kaip ugdymo priemonės sklaidai Lietuvoje. Programos stuburą sudaro olimpinio švietimo idėjos, jos misija – ugdyti olimpiečius sporte ir gyvenime.
Programoje dalyvaujantys mokiniai yra skatinami sportuoti, mokytis kūrybiškai ir išreikšti save. Vaikai ir jaunimas tampa aktyvesni, drąsesni, išmoksta užsibrėžti tikslų ir jų siekti, o draugiškumas ir pagarba jiems tampa natūralia elgsena. Į šią programą taip pat aktyviai įtraukiami ir pedagogai. „Olimpinė karta” organizuoja pedagogų kvalifikacijos tobulinimą, bendrus seminarus mokytojams bei jaunimui, konferencijas, vasaros stovyklas, konkursus ir veiklas vaikams, susitikimus su olimpiečiais.
Kadangi Kvėdarnos darželis „Saulutė” jau senokai savo įstaigos viziją sieja su aktyvia sportine veikla, vaikų sveikos gyvensenos, judrumo skatinimu, nekilo abejonių, ar verta tapti „Olimpinės kartos” nariais.  Darželio direktorius Valdas Urniežius ir šio projekto koordinatorė Milda Galdikaitė-Mikašauskienė džiaugėsi atsivėrusiomis naujomis galimybėmis bei susipažino su programos reikalavimais ir veiklomis, į kurias darželio bendruomenė galės įsitraukti jau šiais mokslo metais.
Naujus dalyvius pasveikino LTOK olimpinio švietimo direktorius Kasparas Šileikis, o narystės statulėlę įteikė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Milda Galdikaitė-Mikašauskienė,
Kvėdarnos darželio „Saulutė”  fizinio ugdymo vyresnioji mokytoja,
programos „Olimpinė karta” koordinatorė

Mūsų interneto svetainėje yra naudojami būtinieji ir nebūtinieji slapukai. Būtinieji slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą, yra įdiegiami automatiškai ir jiems nėra reikalingas Jūsų sutikimas. Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, naudojame nebūtinuosius slapukus. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su nebūtinųjų slapukų įdiegimu ir naudojimu. Nepaspaudus „Sutinku“ ar išjungus šį pranešimą į įrenginį bus įrašomi tik būtinieji slapukai. View more
Sutikti